۰۸ فروردین، ۱۳۹۱

اسرائيل روابط خود را با شورای حقوق بشر سازمان ملل قطع کرد

 

پس از آن‌که شورای حقوق بشر سازمان ملل تصميم گرفت پرونده‌ای جهانی برای شهرک‌سازی‌های اسرائيل در سرزمين فلسطين بگشايد، دولت اين کشور اعلام کرد روابط خود با اين شورا را قطع کرده است.

به گزارش رويترز، اين تصميم دولت اسرائيل، امروز دوشنبه هفتم فروردين (۲۶ مارس) از سوی وزارت امور خارجه اين کشور اعلام شد.

قطع رابطه اسرائيل با شورای حقوق بشر سازمان ملل به اين معناست که اجازه ورود نمايندگان اين شورا به کرانه باختری اردن و خاک اسرائيل به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات و بررسی‌های لازم، داده نخواهد شد.

ييگال پالمور سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائيل در اين‌باره گفت: "ما ديگر با آن‌ها همکاری نخواهيم کرد.

سخنگوی ييگال پالمور وزارت امور خارجه اسرائيل در اين‌باره گفت: "ما ديگر با آن‌ها همکاری نخواهيم کرد."

وی افزود: "ما در بحث‌ها و همچنين در برنامه‌ريزی ديدار از اسرائيل مشارکت نخواهيم کرد."

در روز پنج‌شنبه سوم فروردين‌ماه جاری (۲۲ مارس) شورای حقوق بشر سازمان ملل شهرک‌سازی‌های جديد از سوی دولت اسرائيل در کرانه باختری اردن و شرق بيت‌المقدس (اورشليم) را محکوم کرد.

اين شورا ادامه شهرک‌سازی‌های اسرائيل را تهديدی عليه روند صلح، راه حل ايجاد دو دولت اسرائيل و فلسطين و همچنين عليه شکل‌گيری کشور مستقل فلسطين دانست.

بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل اين اقدام شورای حقوق بشر سازمان ملل را "رياکارانه" دانست و افزود: "بيشتر کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل ديدگاهی خصمانه در برابر اسرائيل دارند."

در شورای حقوق بشر سازمان ملل که مقر آن در ژنو است ۴۷ کشور عضو هستند که از اين تعداد ۳۶ کشور، از جمله چين و روسيه به اين تصميم شورا در مورد شهرک‌سازی‌های اسرائيل رأی موافق دادند در حالی که آمريکا تنها کشوری بود که عليه اين تصميم رأی داد.

متن اين سند از سوی سازمان همکاری اسلامی تهيه شده بود که پاکستان آن را به نشست شورای حقوق بشر ارائه داد.

نيم ميليون اسرائيلی و دو‌ونيم ميليون فلسطينی در کرانه باختری اردن و بيت‌المقدس (اورشليم) شرقی زندگی می‌کنند.

اين منطقه پس از جنگ شش روزه اسرائيل و کشورهای عربی در سال ۱۹۶۷ به اشغال اسرائيل درآمده است.

اسرائيل در ماه نوامبر سال ۲۰۰۹ به مدت ۱۰ ماه شهرک‌سازی‌های خود در کرانه باختری رود اردن را متوقف کرد اما پس از پايان اين مدت، با وجود درخواست آمريکا مبنی تمديد اين مدت، در حالی که دور جديد مذاکرات صلح خاورميانه تازه آغاز شده بود، شهرک‌سازی‌های خود را از سر گرفت.

از سرگيری شهرک‌سازی‌ها مهم‌ترين عامل ناکامی دور آخر مذاکرات صلح خاورميانه بود چرا که رهبران فلسطين اعلام کرده بودند که در صورت ادامه اين روند به مذاکرات ادامه نخواهند داد.
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر