۰۴ فروردین، ۱۳۹۱

جنگ افغانستان به هیچ جنگ دیگر امریکایی شباهت ندارد


احمد فارسی

بعد از آنکه نیروهای اشغالگر و درنده به رهبری ناتو به روز یکشنبه ۱۱ مارچ بالای باشنده گان قریهء زنگ آباد ولسوالی پنجوایی ولایت کندهار در حال خواب تیر اندازی کردند، جمهوری خواهان و دموکرات ها در امریکا به یک صدا بر خروج نیروهای وحشی خود الی ختم سال ۲۰۱۴ میلادی و یا قبل از آن تاکید کرده اند.

هاری رید (Harry Reid) رهبر اکثریت در مجلس سنای امریکا ضمن سخنرانی در این مجلس گفت : "وضعیت خوب نمی باشد ، سربازان ما زیر فشار خیلی شدید در افغانستان قرار دارند. این جنگ به هیچ جنگ دیگر که ما در آن دخیل بوده ایم شباهت ندارد... ما آنچنان که رئیس جمهور گفته است از آنجا خارج می شویم و این کار درست است".

اعتراف بر شکست، فشار و فرار در حالی صورت میگیرد که در سال ۲۰۰۸ میلادی اکثر جمهوری خواهان مخالف خروج سریع اشغالگران از افغانستان و عراق بودند، و اینک با هلاک شدن هزارها عسکر و مبتلا شدن هزاران دیگر به امراض روانی، آنان به ادامهء تعهدات مظنون شان در افغانستان مایل نیستند و شعار هایی را که بارها بنام دفاع از مردم افغانستان، بازسازی افغانستان و غیره سر میدادند یک سره فراموش کردند.

یکی از کاندیدان ابتدایی حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیوت گنگریچ (Newt Gingrich) در اشاره به شیوهء وحشی گری و درندگی نظامیان شان در افغانستان گفت: "در شیوهء برخورد ما با تمام این منطقه چیزی عمیقاً نادرست وجود دارد، به عقیدهء من وضعیت بجای خوب شدن خیلی بدتر میشود". نیوت گنگریچ میگوید: "ما جان های زنان و مردان جوان را در ماموریتی به مخاطره انداخته ایم که به صراحت گفته شود، شدنی نیست".

چندی قبل روزنامهء واشنگتن پوست و آژانس خبری ای بی سی امریکا یک نظرخواهی عمومی را در این کشور براه انداختند که بر اساس آن ۵۵ درصد امریکایی ها درک کرده اند که اکثریت افغانان مخالف آنچه اند که امریکا می خواهد در افغانستان انجام دهد و۶۰ درصد امریکایی ها بعد از یازده سال خونخواری و درندگی به این نتیجه رسیده اند که جنگ در افغانستان "ارزش جنگیدن" را ندارد.

اعترافات مامورین بلندپایهء امریکایی و درک نمودن اوضاع جنگی در افغانستان توسط امریکائیان در وقتی صورت میگیرد که نظامیان اشغالگر و مزدوران داخلی آنان دم از پیروزی و موفقیت بر مجاهدین زده و بارها اعلان کرده اند که مجاهدین دیگر توان مقاومت را ندارند.

این در حالیست که ملت افغانستان همه برپا خاسته و به یک صدا خواهان خروج فوری اشغالگران از کشور شان و محاکمهء آنان شده اند. وضعیت ناگوار امنیتی در افغانستان نه تنها امریکائیان و اتحادیان صلیبی آنان را به لرزه در آورده است بلکه مزدوران افغانی آنانرا نیز در حالت دشواری قرار داده است. گسترش جبهات جهادی از جنوب به شمال و از شرق به غرب و توانمندی مجاهدین بر هدف قرار دادن مستحکم ترین قلعه های دشمن باعث شکست و ورشکستگی در صف دشمن شده است.

از سوی دیگر احساس ایمانی و وجدانی عده یی از عساکر و مامورین موجود در صف اردو و پولیس مزدور و مرتزقه و اظهار نفرت و انزجار در مقابل اشغالگران فضای اعتماد میان بادار و نوکر را کاملا آلوده ساخته و باعث تنش های جدید میان آنان شده است. این تنش ها به نوبه خود خلیج اختلافات و بی رغبتی صلیبیان را در جنگ بی پایان و بی نتیجه در افغانستان وسیعتر ساخته و باعث شده است که آنان از سرازیر ساختن دالرهایی که گمان میکردند ملت افغانستان را به آن خریداری میکنند دست بردارند، و این کار در حقیقت به معنای مانع شدن ورود خون تازه به وریدهای بوسیده ادارهء مزدور و مفسد کابل خواهد بود که در صورت تداوم، این اداره نمیتواند با خون فاسد موجود به زندگی اجیر خود ادامه دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر