قاری محمد یوسف احمدی در مصاحبه با روزنامهء شرق الوسط:
انتخابات آیندهء و حکومت ، پارلمان و قانون اساسی که در نتیجهء ان ایجاد میگردد، صرفا توطیه ای برای باقی ماندن اشغالگران است.
*********************************
هدف ما از جهاد جاری حصول قدرت و یا شراکت در حکومت نیست، بلکه هدف اصلی عملی کردن احکام شریعت است.
*********************************
در نظام تعلیم ما به تعلیم زنان نیز همان اندازه اهمیت داده شده است که به تعلیم مردان داده شده است.
خوانندگان محترم!
روزنامهء مشهور عربی زبان شرق الوسط در مورد تحولات اخیر افغانستان مصاحبه ای با محترم قاری یوسف احمدی انجام داده است که در این مصاحبه در مورد رد قرارداد امنیتی بین کابل و واشنگتن، انتخابات آینده، تعلیم دختران، آیندهء کشور بعد از خروج قوتهای خارجی .... روشنائی انداخته شده است . با توجه به اهمیت موضوع ما نیز متن مصاحبه را از زبان عربی به دری ترجمه کردیم و از طریق ویب سایت خویش با شما خوانندگان محترم شریک می نمائیم:
ادارهء ویب سایت الامارة
سئوال: شما چرا فیصله و قرارداد لویه جرگه مشورتی که در مورد باقی ماندن نظامیان امریکائی بود، را باطل اعلان کردید؟
جواب: باقی ماندن یک نظامی امریکایی در افغانستان به معنای حضور تمام قوتهای اشغالگر است ، از همین رو ما فیصلۀ لویه جرگه و در مجموع قرار داد امنیتی و هر آنچه که به معنای باقی ماندن و حضور اشغالگران خارجی در افغانستان می گردد، را به شدت رد می کنیم و در هیچ صورت حاضر به قبول آن نیستیم.
سئوال: نظر شما در مورد صلح و ثبات بعد از خرو ج قوتهای خارجی در سال آینده چیست؟
جواب: عامل اصلی بی امنیتی و نبود صلح و ثبات در افغانستان اشغالگران استند، و بهترین مثال آن را میتوان در تاریخ افغانستان جستجو کرد که هیچ گاهی افغانها حاضر به قبول اشغال و وجود اشغالگران خارجی در کشور خود نبوده اند، و اکنون نیز از مقابله با اشغالگران تا زمانی دست نخواهند کشید که آنان بطور کامل از افغانستان خارج نشده باشند، و یک نظام کامل اسلامی در کشور حکمفرما نشده باشد، و این هدفی است که ملت افغان برای اقامۀ ان قربانی های بیشماری تقدیم نموده است، ما صلح و ثبات در افغانستان را منوط به خروج قوتهای خارجی از این کشور میدانیم و بس.
سئوال: در مورد انتخابات سال آینده چه نظر دارید؟ آیا شما از کدام کاندید خاصی مثلا استاد سیاف ، عبدالله عبدالله و یا دیگری حمایت خواهید کرد؟ چرا از جانب خود کدام کاندید تعیین نکردید؟
جواب: انتخابات آتی و حکومت ، پارلمان و قانون اساسی که در نتیجۀ آن ایجاد میگردد، صرفا توطئه ای برای باقی ماندن اشغالگران است. امریکایی ها میخواهند بوسیلۀ همین حکومت محکوم شدۀ خویش ، زمینه را برای نفوذ، توسعه و حصول اهداف خویش مساعد سازند.
در موجودیت اشغال و اشغالگران هرگونه فعالیت و کردار انها برای ما قابل قبول نیست ، از اینرو ما نه خودمان در این انتخابات شرکت می کنیم و نه هم از کاندیدان مشخص شده حمایت خواهیم کرد.
کاندیدانی که شما از آنها نام بردید ، از حامیان اشغال و اشغالگران استند و هم اکنون نیز در پشت شان ایستاده اند، اگر آنها از جنایات گذشتۀ خویش پشیمانی و ندامت نکنند، باید از سوی ملت محاکمه شوند ، نه اینکه کسی از آنها حمایت کند.
سئوال: اگر شما دوباره در کشور حاکم شوید و یا هم در حکومت شریک گردید، بازهم حدود اسلامی همانند سنگسار کردن زانی و بریدن دست دزد و ..... را اجراء خواهید کرد؟
جواب: حدود اسلامی از اصول مهم دین مقدس اسلام است ، در هنگام تطبیق نکردن یک حد اسلامی از نظر شرعی به معنای اجراء نکردن تمام اسلام است.
تطبیق حدود اسلامی از جانب قضات با صلاحیت و مسلکی به شکلی عملی می گردد که تمام ظروف جامعه و شرایط عینی آن در نظر گرفته می شود بدین معنا که در حد امکان در عملی کردن ان بخشش، تنازل و تساهل کار گرفته می شود، حدود اسلامی نه بر اساس روحیه انتقامی ، بلکه به نیت آوردن عدل، مساوات، امن و ثبات در جامعه عملی می شود، و این مقررات الهی استند نه خواهشات و قوانین بشری.
براساس شریعت اسلامی این گفته نادرست است که بخاطر رضایت دیگران (کفار) بعضی از حدود عملی و تعدادی معطل گردند.
در زمان حاکمیت امارت اسلامی زمانیکه حدود اسلامی عملی می گردیدند، نسبت به هروقت دیگر امن، ثبات قائم بود و فساد در جامعه در حالت نیستی بود.
از اینرو ما و ملت ما بغیر از تطبیق شریعت اسلامی به چیزی دیگری رضایت نداریم، جهاد جاری ما نیز برای همین منظور است، هدف اصلی ما از جهاد کنونی بدست اوردن حاکمیت و یا شراکت در حکومت نیست بلکه تنها عملی نمودن احکام شریعت است.
ما که دوازده سال تمام با همین هدف و نیت با تجاوزگران جهاد کرده ایم، آیا این سخن برایمان مناسب خواهد بود که به چنین نظامی راضی شویم که مخالف دین الله است؟
ما نه خواهان چنین حاکمیتی هستیم و نه هم دران مشارکت خواهیم کرد، بلکه ما تا زمان حاکمیت نظام کامل اسلامی به جهاد مقدس خویش ادامه خواهیم داد.
سئوال: کرزی به این سخن اصرار دارد که بعد از انتخابات قرارداد امنیتی با امریکایی ها را امضاء خواهد کرد، اگر امریکائی ها به تهدید خروج قوتهای نظامی اقدام کند، وضعیت امنیتی کشور چگونه خواهد شد؟
جواب: به نظر من امضاء نمودن و یا عدم امضاء قرارداد امنیتی ، سخنی بیهوده و عبث است ، اصل سخن اینست که ما نه قبل از انتخابات و نه هم بعد از انتخابات حامی امضائ قرارداد امنیتی هستیم، امریکائی ها در نتیجۀ تحمل تلفات سنگین مالی و جانی در حال فرار از کشور اسلامی ما هستند، هدف ما اینست که باید تمام قوتهای خارجی از افغانستان بیرون شوند ، مه به هیچ یک نظامی خارجی تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد، و تا زمانی به مقاومت و جهاد مقدس خویش ادامه خواهیم داد که مجبور به شکست و خروج از کشور نگردند، با دشمن ظالم و وحشی که کشور ما را به ویرانه تبدیل نموده است ، قراردادهای امنیتی و غیر امنیتی هیچ معنا و مفهومی ندارد.
سئوال: نظر شما در مورد تعلیم دخترها چیست؟
هم اکنون در مورد شما تبلیغات صورت می گیرد که جنگجویان شما دها باب مکاتب دخترانه را سوزانده اند؟
جواب: پیشرفت و ترقی آیندۀ افغانستان در نتیجۀ استفاده از منافع علوم دینی و دنیوی آغاز میشود، زیرا در بخش ساینس و تکنالوجی عقب ماندگی ما سبب شده است که کشورهای پیشرفته بر کشور ما تجاوز نمایند و امنیت ما را به بی امنیتی تبدیل کنند.
ما کوشش می کنیم که با عملی نمودن چنین نظام تعلیمی که ترکیز آن براساس رهنمودهای دین مبین اسلام باشد و از طریق رهنمودهای آن در مدت بسیار کمی ملت خویش را در قطار ملتهای پیشرفتۀ جهان قرار دهیم، و با آن کشور خویش را پیشگام در علم و تمدن در جهان قرار دهیم، ما میخواهیم که با این پروگرام اساسی تعلیم راهکاری را انتخاب کنیم که با خواسته های اساسی جامعه و کشور ما مطابقت داشته باشد، راهکاری که کشور ما را در اینده از تاثیر فکری قوتهای استعمارگر نجات دهد، قوتهای که هم قبلا از برکت مقاومت ملت مسلمان ما شکست خورده اند و هم اکنون نیز شکست می خورند.
در دین مبین اسلام برای هریک زن و مرد وظیفۀ خاص خود را تعیین نموده است اما هدف نهایی هر دو یکی است که آن سعادت دنیوی و اخروی بشر است، بخاطر همین ما نیز در نظام تعمیلی خویش به همان اندازه به تعلیم زنان اهمیت می دهیم که به تعلیم مردان داده شده است، در اصل مخالفت و مشکل ما با تعلیم زنان در مورد نصاب تعلیمی است که قبلا توسط روسها و اکنون از سوی امریکایی ها برای تحریف فکری مسلمانان تهیه و ترتیب شده است .و این مشکل در دو نقطه وجود دارد.
اول :شامل نمودن موادی در نصاب تعلیمی که بطور آشکارا در مخالفت با تعلیمات اسلامی دارد، و این چیزی است که ما به هیچ وجهه حاضر به قبول آن نیستیم.
دوم :معلمین و مشرفین این نصاب تعلیمی است، زیرا آنها با تاثر این نصاب غیر سالم سبب فساد فکری نسل آیندۀ ما میشوند و در نتیجۀ همین تعلیم نادرست نسل آینده ما با مشکلات مواجه شده میتواند.
این نصاب تهیه شده توسط بیگانه ها برای ارتقاء ظرفیت علمی ما نیست بلکه برای تغییر عقاید ما ترتیب داده شده است تا مردم ما از لحاظ عقیده وی و فکری آماده و حاضر به غلامی و قبول استعمار گردند و از آنها برای تحقق مصالح و منافعشان کار بگیرند.
به همین دلیل ما نظام تعلیمی تهیه وترتیب شده توسط اشغالگران را به دیدۀ اشغال فکری آنها می نگریم ، بلی در بعضی مواقع و مناطق مکاتب تخریب شده اند، آنها بحیث و از لحاظ ادارات تعلیمی تخریب نشده اند بلکه بسیاری اوقات اشغالگران و کمک کنندگان انها از اینگونه مراکز تعلیمی بحیث سنگرها و مراکز نظامی خویش استفاده می کنند و یا هم از انجا برای ترویج فکر و مذهب خویش کار می گیرند.
ما بیشتر از هر کس دیگر حامیان تعلیم و تربیه هستیم، زیرا پروردگار و دین ما برایمان ارشادات خاصی در مورد تعلیم و تربیه بیان داشته است، سرآغاز وحی الهی توسط کلمهء اقراء (بخوان) شده است، پس چگونه روحیه ای خلاف تعلیم خواهیم داشت؟
مشکل ما تنها با تعلیمی است که از آن به حیث وسیله برای از میان برداشتن دین کار گرفته می شود، تعلیمی که از لحاظ فکری و تربیوی سبب تباهی نسل جوان ما می شود.
واقعیت اینست که ما برای تربیه درست و سالم نسل خویش مبارزه می کنیم. هر انچه که در مورد ما گفته و تبلیغ می شود که ما خلاف تعلیم هستیم ،تماماً تبلیغات دشمن است و میخواهند از این طریق به اهداف خود برسند، دشمن میخواهد بدین ترتیب توجه جهانیان را از مظالم و وحشت هایی که در افغانستان انجام می دهد به سوی دیگری بگرداند. ما مسلمان هستیم و از نگاه اسلام تعلیم و طلب علم بر هر زن و مرد مسلمان فرض است، از این رو ما حامیان علم، مدرسه و مکاتب هستیم، نه حامیان تخریب کنندگان مکاتب.
سئوال: با تعدادی از زنان خصوصاً با زنان اعضای پارلمان این نگرانی وجود دارد که اگر طالبان دوباره حاکم گردند، با انها همانگونه برخورد خواهند کرد که در دوران حاکمیت قبلی خویش نموده بودند، شما به اینگونه نگرانی زنان تا چه اندازه اطمینان داده میتوانید؟
جواب: مشکل اساسی که ما در آینده با ان روبر هستیم نگهداری و دوام وحدت ملی ملت ماست، تامین وحدت ملی ضامن تمام کامیابی های ماست، کامیابی هایی که از مبادی اسلام مقدس سرچشمه می گیرد و افغانها برای آن میلیونها شهید داده اند.
در شرایط کنونی دشمن ما میخواهد با تبلیغ چنین دروغهایی نا موجه وحدت ملی ما را خدشه دار نماید، ما تلاش می کنیم که ملت خویش را اطمینان دهیم که ان شاء الله این دسیسه های دشمن خنثی و برای استحکام وحدت ملی گامهای موثری را برداشته ایم و خواهیم برداشت.
بعد از خروج اشغالگران ان شاء الله یک نظام اسلامی حاکم خواهد شد که در آن حقوق شرعی تمام طبقات و افراد جامعه محفوظ خواهد بود، هرچیز براساس بخشش و عدالت انجام خواهد گرفت، هیچگاهی با کسی برخورد و عمل انتقامی صورت نخواهد گرفت، ما از همین اکنون به تمام ملت خویش حتی به کسانی که در کنار اشغلگران ایستاده اند، دعوت می دهیم که در کنار پشیمانی از اعمال و کارکردهای گذشته در کنار ملت خویش بایستند، این دعوت و تقاضای ما از تمام حامیان نظام اجیر ، اعضای پارلمان ، وکلای زنانه در حکومت فعلی است و برای شان اعلان میداریم که بعد از خروج اشغالگران ، افغانستان به سوی پیش قدم برخواهد داشت و به عقب نخواهد رفت، و استقلال خود را برای همیشه کسب خواهد کرد.
بعد از خروج اشغالگران حقوق شرعی تمام افراد کشور اگر مرد باشد و یا زن محفوظ خواهد بود، ما برای کسب آزادی و استقلال ملت خویش مبارزه نموده ایم ، برای حصول سعادت و خوشبختی انها قربانی داده ایم، انها باید بر ما اعتماد داشته باشند، و هیچگونه نگرانی از تبلیغات دشمن نداشته باشند،
سئوال: فرزندان شما در مکاتب دولتی درس خواهند خواند و یا به مدارس مذهبی و حفظ قرآن کریم خواهید فرستاد؟
جواب: ما در مناطق تحت کنترول خویش به اندازه امکانات و توان خویش بشمول تعلیم دیگر سهولیات ضروری را مهیا نموده ایم، در مناطق تحت کنترول ما در نصاب تعلیمی دروس دینی و مضامین اسلامی همانند، فقه، عقائد، حدیث ، .... را شامل نموده ایم، زیرا همین علوم است که در شرایط فعلی در سنگرهای جهاد ضرورت بیشتری به ان محسوس می شود، و همین تعلیم است که مردم بیشتری انرا می پسندند، حتی افغانهایی که در مناطق تحت کنترول اشغالگران نیز سکونت دارند، همین نصاب ما را می پسندند.
برای ملت مسلمان ما هیچ چیزی به اندازه اسلام و تعلیمات اسلامی ارزش ندارد، تا جاییکه بخاطر دفاع از همین دین و اسلام سرهای خود را قربان می کنند، اما در کنار تعلیمات دینی ما در نصاب تعلیمی خویش نیز به دروس و مضامینی که مطابق شرائط جامعه به ان ضرورت محسوس می شود شامل نموده ایم، فرزندان ما جزئی از فرزندان جامعه ما هستند، اگر ملت کدام تفاوت و تبعیض بین فرزندان خود و فرزندان ما احساس کنند ، دیگر در کنار ما نخواهند ایستاد و اگر ملت در کنار ما نمی بود ما هیچ وقت نمی توانستیم که در مقابله و مبارزه بر ضد دشمن به این اندازه پیشرفت های حیران کننده دست خواهیم یافت، پس فرزندان ما و تمام ملت طبعا از امتیازاتی برخوردار خواهند بود که در کنار تعلیم علوم دینی از یادگیری علوم عصری نیز بهره مند خواهند شد.
سئوال: سخنگوی وزارت معارف امان الله امان می گوید که در یازده ولایت 550 باب مکتب بدلیل ناامنی مسدود می باشند، شما در این مورد چه می گویید؟
جواب :شاید ارقام مکاتب مسدودی بیشتر از این باشد، و این همه بخاطر انست که وقتی اشغالگران از کدام مناطق عقب نشینی می کنند و به دنبال ان نیروهای اجیر حکومت کرزی نیز از منطقه فرار می کنند وآنها تمام مراکز تعلیمی و ادارات خویش را در این مناطق مسدود می کنند، و انها تنها آن مناطق را در لیست ساحات امن بحساب می اورند که در آنجا تجاوزگران اشغالگر حضور و کنترول دارند.
یکی از دلائل دیگر بسته شدن مکاتب ازیاد فسادمالی در نظام فاسد کرزی است ، اکنون که زمان عقب نشینی و خروج اشغالگران خارجی نزدیک است، تمام ریاست های وزارت خانه ها بشمول وزارت معارف فعالیت های خویش را در هرجا به بهانۀ نبود امنیت متوقف می کنند، و بودجۀ بدست آمده از آنرا به حساب های مالی خویش در خارج ارسال می کنند،
از اینرو میتوانیم بگوئیم که عامل اصلی بسته شدن مکاتب در مناطق و ساحات تحت کنترول مجاهدین نه بلکه نسبت به وجود فساد مالی در ادارهء کرزی است.
سئوال : شما تلاشهای انجیلینا جولی سفیر حسن نیت سازمان ملل که از سوی نامبرده در افغانستان خصوصا در کابل در مورد تاسیس مکاتب را چگونه ارزیابی می کنید؟
جواب: ما در هیچ صورتی نمی خواهیم که به بهانۀ تعلیم فرزندان خویش را بدست دشمن بسپاریم، اینکه دشمن می خواهد زیر نام حقوق زن و تعلیم زنان اهداف شوم و مغرضانۀ خویش را از این طریق در مناطق ما عملی کند، انها هیچ چانس کامیابی در اینجا ندارند.
مادر این کار انها شک داریم که سازمان ملل برای کشور ما و تمام مسلمانان حسن نیتی در ذهن داشته باشد، اگر انجیلینا جولی براستی هم برای ملت ما حسن نیت دارد، پس لازم است که برای ثبوت حسن نیت خویش و همدردی با ملت مظلوم افغان اشغالگران کشور خویش را قانع کند که زیان و نقصان اشغال نظامی را به ملت ما بدهند تا افغانها بتوانند با ان در تمام سطح کشور مراکز تعلیمی و صحی خویش را دوباره اباد نمایند، و هم ان ویرانی ها یی که اشغالگران در نتیجهء بمباران خویش ویران کرده اند را دوباره اباد نمایند.
سئوال: خلیفۀ عادل عمر بن عبدالعزیز می گوید( کسی که نادانسته عبادت الله می کند او از اصلاح فساد بیشتری را ایجاد می کند) آیا این گفته بر اعمال تنظیم القاعده قابل تطبیق است؟
و آیا رابطه بین طالبان و القاعده گسسته شده است و یا همانند گذشته مستحکم است؟
جواب: پیش از تحریک امارت طالبان یکتعداد از مجاهدین عرب در افغانستان سکونت داشتند، و این بخاطر این بود که امکانات زندگی انها در کشورهایشان میسر نبود، امارت اسلامی نیز در زمان حاکمیت خویش و براساس همدردی انسانی خویش فیصله نمود تا انها در کشور باقی بمانند و به دشمن سپرده نشوند، اما این کار سبب تجاوز و حملۀ دشمن بر افغانستان گردید.
اکنون همان افراد در نتیجۀ تحولات اخیر ( بهار عرب) توانستند به کشورهای خویش و بعضی از کشورهای همسایه و مناطق سرحدی بروند و بعضی ها در نتیجۀ حملات طیارات بی پیلوت امریکائی ها شهید شدند، خلیفۀ عادل عمر بن عبدالعزیز در قول خود صادق است و از این جهت ما میخواهیم که خودمان را به معلومات علمی مجهز کنیم و در این مورد تفصیل تلاشهای تعلیمی خویش را برایتان تشریح کردم، ما نمی خواهیم که بر دیگران حکم نمائیم، ما میخواهیم با تمام ملتها خصوصا با ملتهای مسلمان و اسلامی روابط نیک و حسنه داشته باشیم.
ما بر روی پروگرامهایی مصروف هستیم که هم به نفع کشور ما و هم در مجموع تمام امت اسلامی باشد.
سئوال: نظر شما در مورد ملا عبدالغنی برادر شخص شماره دوم امارت اسلامی که تحت نظارت نیروهای پاکستانی است چیست؟
جواب: ما از الله تعالی می خواهیم که تمام مجاهدین و مسئولین اسیر وزندانی خویش را در حالی ببینیم که در سنگرهای مقاومت بر خلاف تجاوزگران با ملت خویش یکجا باشند.
همسایه های ما بخصوص پاکستان بحیث یک کشور همسایه لازم است که با افغانستان از راه حسن همجواری و ثبات منطقه بر کارها و اعمال خویش تجدید نظر کند، زمان اشغال امریکا دیگر در حال پایان یافتن است ، امریکا حتما از افغانستان و تمام منطقه بیرون خواهد شد، اگر هرکس امیدهای خویش را به وجود و اشغال امریکائی ها بسته و حلقه نموده باشد، انها نیز ناتوان خواهند شد، ملت افغانستان بحیث یک قوت مطرح در تمام منطقه جایگاه خود را دارد و در اینده نیز خواهد داشت، بشمول همسایگان بر تمام کشورها لازم است که تا با ملت افغان بر اساس به موقعیت استراتژیک و اهمیت همیشگی ان تعامل نماید ، نه براساس حوادث زودگذر روزانه.
سئوال: آیا ادارات کنونی و شورای کویته امارت اسلامی تشکیل است یا چطور؟
جواب: براساس معلومات من کویته نام یک شهر و منطقه در پاکستان است و دشمن برای اینکه مبارزه و مقاومت مقدس و قوی ما را به دیگران منسوب نماید ، برای تشکیلات ما نامهای این چنین انتخاب می کند حال انکه در تشکیلات امارت اسلامی تشکیل خاصی بنام شورای کویته وجود ندارد.
لینک مصاحبه
http://www.aawsat.com/details.asp?section=11&issueno=12804&article=754256#.UrFVa-JR_gk
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر