۲۶ اردیبهشت، ۱۳۹۱

زخم جانکاه فاجعه اشغال فلسطین


امروز سه شنبه 15/5/2012 مصادف با شصت و چهارمین سالروز فاجعه اشغال سرزمین مقدس فلسطین است. با گذشت 64 سال از این فاجعه، ولی ملت فلسطین همچنان به حق بازگشت به روستاها و شهرک های تحت سیطره دشمن صهیونیستی پایبندند.

بیانیه های آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی " آنروا " حکایت از آن دارد که نزدیک به 5 میلیون آواره فلسطینی در حال حاضر در لبنان، سوریه، اردن، نوار غزه و کرانه باختری زندگی می کنند و بیش از یک میلیون و 300 تن از آنان در اردوگاه ها شرایط فلاکت باری را تجربه می کنند.

به رغم گذشت سالیان متمادی از کوچانده شدن فلسطینیان از سرزمین خویش، ولی برخی آنان که در اردوگاه ها دیده به جهان گشوده اند اسباب و اثاثیه و وسایل خانواده و بستگان خود را نگه داشته اند. رژیم صهیونیستی که در سال 1948 موجودیت خود را اعلام کرد همچنان با ایده بازگشت آوارگان به سرزمین پدری خویش مخالفت می کند.

داستان حیفا
مردم فلسطین معمولا در سالروز فاجعه اشغال سرزمین خود برنامه هایی را به منظور تاکید بر پایبندی خویش به حق بازگشت برپا می کنند که در جریان این برنامه ها تظاهرات اعتراض آمیز برگزار می گردد و درگیری هایی میان نیروهای ارتش عبری و تظاهرات کنندگان صورت می گیرد.

از جمله شهرهایی که همچنان بر پیوند خود با تاریخ عربی اش اصرار می ورزد، شهر ساحلی حیفا است که تا پیش از این فاجعه کانون فرهنگی و خلاقیت و مهمترین شهر فلسطین تاریخی و حلقه ارتباط شام و قاهره به شمار می رفت.

گروهک های یهودی در 21 آوریل سال 1948 این شهر را به اشغال خود درآوردند و ساکنان آن را خانه و کاشانه خود خارج ساختند. اکنون جمعیت این شهر به 260 هزار نفر می رسد که بیشتر آنان را یهودیان تشکیل می دهند.

 با توجه به اینکه حیفا در ساحل دریای مدیترانه قرار دارد، لذا از لحاظ بازرگانی و نظامی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.  

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر